British Tidal Championship – upp till 32 knts

British Tidal Championship – upp till 32 knts
5
(4)

Internationalens rapport Poole Regatta 2024 från 25-27 maj 2024.

Anmälningslistan bestod av 13 deltagare från 5 länder, varav några kom direkt från SaarLorLux Regatta.

Aktiviteter startade i fredags med kranning av några båtar med armbågsfett, andra båtar sjösattes vid slipbanan. På kvällen hade Paul reserverat för alla seglare och "coacher" ett bord vid Lakeyard Marina med utsikt över slagfälten för de kommande 3 dagarna där en trevlig middag serverades i hög stämning.

För lördagen var 3 tävlingar planeradened och seglade. I soligt väder ca 10 knts seglades de första tävlingarna med begränsad effekt av tidvattnet i viken. Senare tilltog vinden lite upp max 15 knts. Megan vann alla 3 loppen och i mellanresultaten följt av Bruce Hill och Pieter Visser.

Alla historier upprepades verbalt på land senare på den irländska puben Cormick som försåg oss med de välbehövliga flytande medicinerna.

tillsammans

Söndagen hade helt klart mer vind i åtanke för oss seglare som började med ca 15 knts som tog upp till 25 knts i 2:a racet. Första loppet vann av Megan, men 2:a loppet en annan historia med Loic som seglade starkt på 1:a position. Men i den sista medvindsträckan hade Megan ett strålande gipp och passerade Loic på de sista metrarna.

Under tiden hade vinden tilltagit mycket mer så bara 5 båtar i början varav en ubåtned vilket lämnade 4 modiga (eller galna) på vattnet. Vågorna var höga och med vind upp till 32 knts storsegel nästan värdelösa i motvind. Medvind ännu mer knepigt med risken för nosdykning. Reportern blev nästan utpiskad, tappade kontrollen och fick segla halvvind till nedre märket. Detta lopp vanns också av Megan men hon förlorade nästan det med sin båt halvfull med vatten....

Resultat efter 6 lopp, Megan leder följt av Bruce och Loic.

Prisutdelning var på Parkstone Yacht Club där det även serverades middag. Priserna, en flaska vitt vin, för loppen vanns av Bruce och Loic för att de slutade 2:a på 2:a dagen, men de största priserna vann på lotteriet med en flaska gin av Martin och en låda vin av Henk delvis donerad till den irländska puben.

På måndagen Bankholiday seglades de två sista tävlingarna med stillastående vind upp till 2 knts. Tyvärr fick Loic en kollision som böjde hans mast så mycket att han fick ge upp 25:a racet och inte heller kunde segla 1:an. Dessa lopp vanns också av Megan följt av en stark Steve och Pieter.

böjd mast

Båtar drogs efteråt ut med hjälp av sjömän och supportrar. Efter rengöring och torkning av både båtar och seglare gjordes den (in)officiella 2.4mR-prisutdelningen av Megan. Hon förberedde ett fint personligt kort med vänliga ord för varje tävlande, specialdesignned 2.4 ölburkar och en stor vagnsväska till Kate finhamnar på 8:e plats.

Som alltid Report Trophy överlämnades till 5:e plats, i detta fall själv Henk.

Finpå pallen: 1:a Megan, 2:a Bruce och 3:a Pieter, alla bra gjort.

Vinnare Pieter Visser (3:a), Megan Pescoe (1:a), Bruce Hill (2:a)

Efteråt gick de 3 bästa till den formella prisutdelningen för att hämta sitt brunnsöraned priser.

Allt som allt ett minnesvärt evenemang som kommer att hållas igen 2026.

Henk van Heuvelen, NED 36, vinnare av Report Trophy

Resultat

När du gillar den här artikeln?

Klicka på en trofé!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal recensioner: 4

Inga recensioner ännu! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Vi beklagar att du inte gillade inlägget!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Hur kan vi förbättra det här inlägget?

(138 besök)

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt