Utmanande regattasegling bland vänner

Utmanande regattasegling bland vänner
5
(15)

Dö 10. Saar-Lor-Lux-Regatta var inte bara en höjdpunkt bland regatterna på Bostalsee, utan också den andra höjdpunkten i European Circuit 2024 efter lysande start med French Open. 28 seglare från 7 europeiska nationer deltog. Återigen blev det regattasegling på hög sportslig nivå och en extremt vänlig och avslappnad atmosfär bland seglarna inklusive medföljande, inte minst tack vare ett omfattande och imponerande ledsagarprogram. Båda tillsammans blir mer och mer ett inslag i regattor European Circuit. Men först om sport:

10 lopp var planerade under tre dagar. På lördagen fick vi vänta länge tills en stabil men ganska svag vind från väst tillät oss att starta. Megan vann det första racet före Ben, Ulli, Urs och Detlef. Och för att komma rakt på sak. Det var också det totala resultatet av de första fem platserna i måndags. Men tills dess var det fortfarande jobbigt germent kommer att vara. Det andra racet såg Megan igen framför Ben, men bakom henne var Christophe Etorre från Frankreich hade ett bra lopp med tredjeplatsen. I det tredje loppet avtog vinden innan den sista medvindsbanan. Det ställdes in trots att några deltagare redan hade passerat mållinjen.

På söndagen var det något starktgeren vind från väst till sydväst och i det tredje loppet satte Christophe seine bra prestation med seger från start till mål före Megan och Ulli. Bakom den var det alltid mycket tight i dagens tre andra lopp, vilket visades genom massrundning av bojarna, där 10 platser förlorades eller togs både i fält och på den korta mållinjen. Men i slutet av dagen representerade resultaten på ett tillfredsställande sätt allas prestationsnivå.

För slutresultatet på söndagen blev också det totala resultatet, då vinden släppte oss på måndagen med under 4 kn. Megan vann klart och behövde bara missa tredjeplatsen. Ben kom tvåa på grund av en vinst senast. Ulli kom på tredje plats, oavgjort med Ben. Urs kom fyra och Detlef kom femma Report Trophy vann och fick skriva denna rapport.

Ben van Cauwenbergh (2.), Megan Perscoe (1.), Ulli Libor (3.)

Rapporten skulle dock inte vara komplett om den ignorerade social interaktion. Redan på freitaEfteråt samlades de flesta av oss i klubbhuset för middag och kommunikationen började.

På lördagen var det en innehållsrik välkomstkväll, inledd av ordföranden för Saarbrücken Yacht Club och en genomgång av evenemanget 10 år av Saar-LorLux Regattan. Till sin 10-årsdag fick Steffi en tårta och den fick Michael gerimiterade affischer med alla deltagares signaturer, presenterade av Holger Humborg, som också spelade för 1. Saar-Lor-Lux var det.

Manuela och Ulli Libor delade ut många specialpriser till sjömän som annars inte är i rampljuset. Det var så Hendrick kom in som nykomlingger hedrad i klassen och Nicolas (FRA), Peter (NED), Megan (GBR), Frasom (GER) och Sven (GER), eftersom de hittade till Bostalsee för första gången. Patrick (IRL) fick priset för den längsta resan (16 timmar!), Janosch (GBR) för den längsta resan (från Gibraltar) och Dirk (GER) för den längsta resan från Tyskland (807 km).


Dessutom fick respektive 10:e plats i ett lopp en dagespresa: Loic (FRA) och Urs (SUI). Megan (GBR) hedrades också som den första två gånger. Allt detta hade en mycket avslappnande effekt och gjorde inte bara vinnarna glada.

Och så gick det genom Manuela och på söndagskvällen Ulli ytterligare. Stefan Kaste fick för seine Affischen med deltagarnas signaturer ingick också i de många donerade priserna. Christophe tackades för den grafiska designen av affischen och logotypen Action4Europe. En höjdpunkt var frågesporten Fraför segling i allmänhet och med 2.4mR i synnerhet. Den första som trodde sig veta svaret tog kontakt med rightiger Svaret fick en poäng. Till slut vann Megan före Urs. Loic och Detlef, som hade lika många poäng, fick utkämpa ett slutspel till alla närvarandes förtjusning och här hade Detlef den turvisare vetskapen. Som liten överlämnade han den enorma badlakan med en diameter på två meter till Sven Schulz stora familj -Bell vidare, vem skulle kunna utnyttja det bättre med sex personer. Och deltagande av två familjer – Infan-paretger med två tjejer och paret SchulzBell med fyra pojkar – var en annan social höjdpunkt i den här regattan. Framför allt var den nio månader gamla, alltid leende Bjarne favoriten bland alla deltagare.
Wolfgang kom 10:a två gånger och Lutz två gånger den dagen och fick taggenespresa. Christopher, Ulli, Megan och Ben kom först en gång.

Och sist gerPå måndagen var prisutdelningen en avslappnad tillställning, med inte bara de mycket imponerande officiella priserna såväl som öl Frafick stor spridning.

De två representanterna för 2.4mR glidflygplan i Frankreich fick för regattan efter nästa European Circuit auf der Seine, som uppmärksammar årsdagen av de olympiska seglingstävlingarna för 100 år sedan på samma plats, en olympisk flagga med en ficklampa från Ulli lämnade över.

Efter tävlingsledaren kom Achim Müller med seiner crew, Steffi Jakobs med sitt matlagningsteam och Michael Jacobs för seine Manuela och organisationen tackades många gånger under de föregående dagarna Ulli En speciell applåd med stående ovationer för deras stödprogram på slutet.

Det var en underbar regatta, och inte bara för mig.

Detlef Müller-Böling, GER 99, vinnare av Report Trophy

Ergebnisse

Bilder, bilder, bilder...

Filmreportage från Saarland television

När du gillar den här artikeln?

Klicka på en trofé!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal recensioner: 15

Inga recensioner ännu! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Vi beklagar att du inte gillade inlägget!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Hur kan vi förbättra det här inlägget?

(241 besök)

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt