10 år av Saar-LorLux Regatta – recensionen

10 år av Saar-LorLux Regatta – recensionen
5
(9)

På öppningskvällen för årets Saar-Lor-Lux Regatta, Detlef höll följande tal:

Jag var där vid 8 regattor, liksom Wolfgang Grupe och Alexander Sadilek, som saknas idag. Michael Jakobs deltog aktivt i alla 10 och Ulli Libor var där i 9, eller snarare 10. Vid den första var han där som åskådare för att se om han skulle komma in i klassen. Det fungerade då. Men det var bara en av de positiva impulser som Saar-LorLux Regatta har producerat under 10 år.

2013

10 år av Saar-LorLux Regatta. Detta är en speciell årsdag. Det är få som vet, men regattan startade 2013. Det var meningen att den skulle äga rum i Mittersheim, Franrich, iställetfinde. Men det var för få anmälningar så det fick ställas in.

2014

Men 2014 på Bostalsee blev det en enorm, omedelbar europeisk framgång. 16 deltagare och tyskarna var i minoritet med 6 startande jämfört med 7 holländare, 1 Belgirighet, 1 tjeckiska, 1 Luxemburger.

Före det första loppet svepte en enorm våg av regn och vind över sjön och rev ner starttornet, en händelse som skulle inträffa mer frekvent under de följande årenger bör inträffa. Det allra första loppet på 10 år vann – av mig. Men det var det, för det var Mattis dag: Mathias Kortke, dåvarande ordföranden i Tyska klassförbundet, uppnådde flera förstaplatser och till och med utvisade Fred Imhoff Belgien, den mångfaldiga världsmästaren i kite, tog andraplatsen.

I slutet av mitt reportage om regattan skrev jag: "Tack till Michael Jakobs, som outtröttligt arbetat under flera år för att sätta upp denna regattan i sydvästra Tyskland och organisera den in i minsta detalj!"

2015

2015 var det otroligt kallt, vi fick skrapa is på toppen Autos och fartyg. Marianne Grupe tog en underbar bild av datumet repat i vindrutan.

Eberhard Bieberitz, kallad Biber, vinner med konsekvent segling i toppen med bara en seger i ett race, Steve Bullmore kom 2:a, Ulli Libor, där för första gången, 3.

2016

På grund av kylan sköts regattan 2016 upp till Pfingäster felplacerade. Men så kom kalla Sophie. Vi frös igen, men det var i alla fall skönt Norminska. Jan ten Hoeve från Nederländerna vinner före Bieber och Ulli. Presidenten för delstatsparlamentet i Saarland sammanfattade det när han delade ut priserna: "Det här verkar vara en familjehändelse Så här var det då och hur det är idag."

2017

2017 är särskilt ihågkommet för en naturlig händelse: den första dagen blåste en sval, fuktig vind innan starten och träffade den uppvärmda sjön. Meterhög Ne bildadbelväggar ovanför vattnet som drev över sjön med vinden. För oss seglare var detta nästan perfekt, för man kunde inte bara se vinden komma på det porlande vattnet - utan tyvärr inte klickarna eller lovartbojen, så vi fick vänta. Efter Ulli han hade övat med 3:e platser tidigare år, nu började han seine segerserie under de närmaste åren.

2018

2018 fick Michael Jakobs skriva rapporten för klassföreningen. Det var ganska kort och bestod av meddelandet att katamaranpassagerarfartyget hade kantrat på sjön, men ingen av oss utom oss och vädret var fintsweJag kunde köra nio lopp utan frost. Ulli Libor dominerade fältet, utan någon verklig konkurrens. Michael, jag måste säga, du är definitivt bättre på att organisera regattor än att skriva om dem. Även om din senaste rapport om... French Open det här året var enastående! Spökskrivare?

2019

2019 förblev det internationellt. Dirk Jan Broertjes från Nederländerna kom 3:a och skrev en lysande rapport frivilligt-ofrivilligt eftersom han verkligen ville vinna segelbåtsdynan till sin stora båt.

Vår fraFranska vännerna Christophe och Christophe, Loic och Patrick var där för första gången. Ulli vann oemotsagd.

2020

Regattan ställdes in på grund av Corona.

2021

2021 fick regattan skjutas upp till oktober på grund av Corona. Det finns ingen rapport om det. Jag var inte där och klassföreningens hemsida - jag förblir hellre artig och tyst. Men en sak är säker: Ulli vann igen, denna gång före Ben van Cauwenbergh.

2022

2022 hade vi alla väder. Första dagen var det 1 grader. Den andra dagen kom det kontinuerligt regn utan vind på morgonen, och skyfall och vind upp till 28 kn på eftermiddagen. Tredje dagen drev startskyskrapan iväg igen trots att det knappt blåste. Ben van Cauwenbergh var den överlägsna duger under alla dessa förhållanden.

2023

Förra året Saar-Lor-Lux-Regatta tvåan in European Circuit. I grund och botten deltar i European Circuit den konsekventa fortsättningen av denna regattans internationalitet från början. Återigen kom mer än hälften av sjömännen från utlandet. Utmanande segling skedde i 10 race med olika vindar. Det vet vi från många regattor. Men det faktum att det stödjande programmet för vänlig sammanhållning också utgör en central del av vårt evenemang är nytt Circuit. Välkomstkväll med musikframträdande av varje deltagare, frukost, öl och mellanmål, dagespresor etc. gjorde regattan till en oförglömlig upplevelse. Och vinnaren är Urs Infanger, vilket i alla fall var svårt att slå förra året.

2024

Och i år? Vi känner digger inte än. Men vi vet: 28 startande är rekord. Nästan hälften av dem kommer från utlandet.

Steffi och Michael Jakobs, nu med stöd av Manuela och Ulli Libor har, liksom de senaste 9 åren, återigen satt ihop en regatta med stort engagemang som inte lämnar något övrigt att önska, varken på vattnet eller på land.

Återigen kommer vi att ha njutit av några fantastiska racing på slutet
På tisdag igen kommer vi att ha ytterligare några kilon på vågen.
Och återigen kommer vi att ha njutit av vänskapen mellan Europas 2.4mR-seglare.

Tack för ditt tålamod, ha kul och lycka till!

Detlef Müller-Böling, GER 99

När du gillar den här artikeln?

Klicka på en trofé!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal recensioner: 9

Inga recensioner ännu! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Vi beklagar att du inte gillade inlägget!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Hur kan vi förbättra det här inlägget?

(64 besök)

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt