AntwerpCityCup 2023 – en kunglig europeisk regatta!

AntwerpCityCup 2023 – en kunglig europeisk regatta!
5
(7)

Som årets sista regatta European Circuit AntwerpCityCup ägde rum i slutet av oktober. Totalt 32 deltagare från 8 nationer följde uppmaningen från Royal Yacht Club Van Belgie, till stationen Galgenweel att segla det vackra vandringspriset.

Sjön är ganska liten på cirka 900 x 500 meter, men perfekt lämpad för vår lilla båt. Tillräckliga båtplatser för båtar och campare, och givetvis kort restid till startlinjen, är en bra grund för en regatta i slutet av oktober. Vi var väldigt glada över att kunna värma upp kort mellan löpningarna på lördagen. Teamet ledd av arrangören Jean-Paul Alexander såg till att allt gick smidigt och maten, från frukost till lunch, gratis öl med bitterballen och middag, var utmärkt.

Väderförhållandena möjliggjorde spännande tävlingar. Vindriktningen gjorde att sjöns större längd kunde användas. På grund av den ganska hårda vinden (byar på upp till 20 knop) försökte tävlingskommittén placera startlinjen alldeles i slutet av sjön för att få ett så långt startkryss som möjligt. På grund av bristen på tomt utrymme under startlinjen var fältet motsvarande nervöst, och flera massstarter blev resultatet. En bra träningsstart för alla! Ändå lyckades den mycket goda tävlingsledningen genomföra alla 10 annonserade loppen.

En helt ny design fanns också representerad bland de deltagande båtarna. Megan kom med den nya David Hollom-designen. Båten skiljer sig från dem vid första anblicken Norlin MK III. Fyrkantig akter, hårt kot i aktern och flygkroppen är en del längreger är de mest uppenbara skillnaderna. Däremot motsvarar riggen och segelmassan detta Norlin. Totalvikten är klar geringer.

Megan seglade nu första regattan och slutade på 3:e plats med ett respföljsamt resultat. Båtens fördelar bör vara laut Beräkningar är mer benägna att spela in i svaga vindar. En frisk fläkt kommer in i klassen, det förblir spännande!

På lördagen var deltagarna inbjudna till den vackra, kungliga yachtklubben. Det var en mycket trevlig, högtidlig tillställning med god mat och bra Gesprevansch bland seglarkollegor. Ulli Libor hade en ansenlig Ser tillbaka på det första året European Circuit. Utställningen med många priser och souvenirer från Kungliga klubbens gamla tider är också riktigt imponerande.

Och duger? Det var en en mellan de två förstager Duell, som slutade med Christoph Trömer GER 5 före Manu Hens BEL 13 kunde vinna. Megan Pascoe följer på tredje plats, några poäng efter GBR 171.

Särskilt omnämnandeswert finsv Jag gillar det faktum att totalt 6 nationer är representerade i de tio bästa. Detta är sann europeisk segling!

Urs Infanger, SUI 917, vinnare av Report Trophy

resultatlista

Bilder, bilder, Bilder ... webmastern tar från vatten, mat eller andra omständigheter geringen motsats. Snälla du webmaster@2point4.eu skicka. Tack!

När du gillar den här artikeln?

Klicka på en trofé!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal recensioner: 7

Inga recensioner ännu! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Vi beklagar att du inte gillade inlägget!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Hur kan vi förbättra det här inlägget?

(355 besök)

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt