Månadsbrev - juni 2023 av Alexander Sadílek

Månadsbrev - juni 2023 av Alexander Sadílek
5
(6)

För mig personligen och förmodligen även för andra seglare i vår båtklass, men inte bara där, en sorts fiendskap, kanske förbittring, separation, intolerans, segregation istället för inkludering och vänskap medpolrengöring.

Det pratas fortfarande om inkludering, jämlikhet och lika villkor för alla. Är det så? Tyvärr, ofta inte.

Ett exempel är Para-VM i Haag/Brassemmermeer 2023. Felaktig information skapade kaos, fel, nedförståelse. Para World Championship tillkännagavs långt i förväg med endast allmän information. Efter att officiellt anmält sig till detta evenemang genom National Sailing Association, bokat boende, ordnat med buss, båt etc., var det först efter en tid som det blev offentligt att endast en deltagare per land kunde tävla i detta världsmästerskap. – Detta är redan den första uteslutningen... först efter en lång tid kom en annan tävlande ihåg att han skulle vilja delta, att han är en bättre seglare... att han har bättre resultat (förra säsongen gjorde han ett minimum av tävlingar) . Och resultatet – utan kvallopp beslutade Riksförbundet utan diskussion eller förslag att den andra skulle gå. Ett annat uteslutande - med resultatet att man lär vara bättre, har övertaget, så han behöver inte ens hälsa på de "sämre".

Det här är bara ett exempel från ett litet land med ett väldigt begränsat antal konkurrenter... i ett annat land finns det ett problem mellan nord och syd, så jag skulle kunna fortsätta...

Därför välkomnar jag vårt initiativ "Action4Europe"- ett möte för likasinnade seglare och deras följeslagare. Tyvärr var jag deltagare i endast det andra loppet på Bostalsee. Ribban sattes väldigt högt på alla sätt – 23 deltagare från 9 europeiska länder...fantastiska faciliteter etc. kommer det att hända igen? ...kanske ja, förberedelserna inför Grand Prix på Máchova jezero fortsätter intensivt....Jag tror personligen att de flesta kommer att förstå att den exklusivaita det leder ingenstans och kommer inte att hjälpa 2.4mr-fartygsklassen på något sätt.

Alexander Sadílek – CZE 4
Tidigare vice ordförande i International Ship Class 2.4mR Association
Inofficiell sekreterare för den tjeckiska föreningen för båtklass 2.4mR

När du gillar den här artikeln?

Klicka på en trofé!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal recensioner: 6

Inga recensioner ännu! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Vi beklagar att du inte gillade inlägget!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Hur kan vi förbättra det här inlägget?

(410 besök)

en kommentar

  • Steve Bullmore

    Intressant att Alexander delar åsikterna från så många av oss nu. De Action4Europe initiativ har gjort att dessa personliga känslor blivit ett öppet ämne för alla att diskutera och ännu viktigare njuta av. Alexander nämner Haag-evenemanget eller snarare en på Brassemeer. Överraska, överraska alla tankar om en designhändelse har krossats som förmågan att find dessa båtar är omöjligt. Nu den NOR kommer att ange a Norlin mk3. Jag undrar vad det är? Hembyggt, professionellt byggt från den nedlagda byggaren, kort köl, lång köl – du måste bestämma vad det är och acceptera skillnaderna i båten. Varför inte bara ha sagt 2.4mR? Skräckned som alltid för att förstå de verkliga begränsningarna mätarbåtsregeln ger.

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt