Månadsbrev – maj 2023 av Lutz-Christian Schröder

Månadsbrev – maj 2023 av Lutz-Christian Schröder
5
(11)

Åtgärd …

... fritt översatt betyder det för mig: komma i rörelse. Det är ett välkänt faktum att rörelse möjliggör utveckling och avancemang. Vi behöver absolut denna vidareutveckling för vår klass av 2.4mR. Klassen består inte bara av båtar utan framförallt människor som träffas för att kappsegla dessa underbara båtar och även för att umgås på land.

Eftersom vi är ja gerNär vi kallar det en inkluderande klass, antar jag att mångfald är dagens ordning – så vi inkluderar många olika saker. Mångfald när det gäller olika individuella möjligheter, olika båtar med samma mätformel, olika länder och kulturer, nya format och kanske mycket mer. Huvudsaken är att det för oss samman och är roligt. För att förena allt detta krävs kompetens, mod, tolerans och i slutändan... att röra på sig. Action..., bara! Jag önskar oss alla andan och modet att få igång denna mångfald, eller snarare på vattnet.

I detta avseende är jag glad över idénger våra europeiska vänner under titeln Action4Europe Att våga något nytt – att anordna utmanande regattor och att ha trevligt tillsammans (med god mat) på utvalda platser i Europa. Jag är i alla fall så imponerad av det här projektet att legendariska Nevellüüchtregatta, som hålls för tionde gången i år Action4Europe spelar med. Jag önskar oss alla en god seglingssommar och bjuder in idag till 30.09./01.10. till Plau am See.

Lutz Christian Schröder GER 6
arrangör av Nevellüüchtregatta från Plauer Hai Live

foton: Moritz Rennecke och LC Schroeder

När du gillar den här artikeln?

Klicka på en trofé!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal recensioner: 11

Inga recensioner ännu! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Vi beklagar att du inte gillade inlägget!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Hur kan vi förbättra det här inlägget?

(310 besök)

en kommentar

  • Steve Bullmore

    Bra skrivet Lutz Christian! Det finns en sådan gemensamhet i de tankar som nu uttrycks på denna webbplats. Vi behöver hela klassen eller ännu fler seglare för att se meningen med det som skrivs och framför allt kännas och vara modiga nog att stå upp och stödja dessa känslor. Bra jobbat igen Lutz Christian. Steve

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt