Månedsbrev – mars 2023 av Hasse Malmsten

Månedsbrev – mars 2023 av Hasse Malmsten
5
(8)

Sosialt liv er det beste

Som et av medlemmene av 2.4-fellesskapet som har eksistert lengst i historien til 2.4mR-klassen – bestilte jeg planene for Norlin Mk III fra Peter Norlin i 1987 – Jeg har blitt bedt om å bidra med et månedlig brev. De av dere som har eksistert et par år kan ha snublet over kommentarene mine gjennom årene og vet at jeg har noen sterke meninger. Jeg skal prøve her å se 2.4mR-klassen fra kanskje noen andre vinkler enn den vanlige.

Frustrerende nok har jeg vært klar over ulike interesser som er i konflikt og reduserer potensialet og mulighetene for vekst i 2.4mR-klassen helt siden jeg begynte i klassen på slutten av åttitallet.

Ser man på det i bakspeilet ser det ut til at konfliktlinjen i samfunnet vårt ikke skiller seg mye fra konfliktlinjene i samfunnet som et hull. Egeninteresse står i mot det felles beste.

En rekke ulike interesser i klassen vår kan identifiseres. Byggherrer/designere er interessert i monopolizing, seilere som promoterer sin egen karrierevei, nye designere/byggere som leter etter et marked for sine forsøk på å konkurrere, og jeg har sikkert savnet noen andre.

På grunn av de ovenfor beskrevne forholdene som utvilsomt har redusert potensialet for vekst så vel som mindrened medlemmer følelse av å være en del av et blomstrende lykkelig fellesskap Jeg vil gjerne fremme synspunktet om at hovedfaktoren som limer enhver gruppe samlet av fri vilje sammen, er medlemmenes evne til å sette felles beste foran egeninteresse.

Hvordan fremmer du det felles beste, kan du spørre. Jeg skal prøve å peke på noen avgjørende faktorer som gagner alle like mye.

 • Forutsigbarhet
  For å investere både følelsesmessig og økonomiskicaI klassen må man vite hvilke regler som vil gjelde i overskuelig fremtid og hvilken visjon som leder samfunnet, i hvilken retning det beveger seg.
 • Rettferdig spill
  Ledelsen i organisasjonen må gå foran med et godt eksempel og alltid handle med full åpenhet uten å favorisere noen spesielle interesser på bekostning av andre og fremheve de sosiale aspektene ved å være en del av fellesskapet.
 • demokratisering
  Ved å bruke flåteorganisering kan du involvere medlemmene mer direkte i beslutningsprosessen og dermed øke identitetenicamed klassen vår. Det er noen gode eksempler på dette som vi kan lære av, Star-klassen er fremtredende i denne forbindelse. Å være en del av 2.4mR-klassen kan og bør være mer enn bare å kjøpe en båt som følger klassereglene og forsøke å vinne løp.
 • Regel for åpen klasse
  Betydningen av regelen for åpen klasse kan tolkes som en invitaå delta i det felles oppdraget og i vennlig konkurranse for å steg for steg utvikle 2.4mR-yachten både for å maksimere tilgjengelighet og ytelse og dermed øke dens tiltrekning for alle slags seilere.

I belmener at det ville være et stort fremskritt og vekk fra konflikter om ledelsen i dialog med medlemsmassen kunne lage et dokument i disse linjenes ånd. En felles visjon kan alle være enige om irrespektiv av personlige skjevheter som legger vekt på det som forener oss, ikke det som skiller.

hater Malmsten, SWE 112
Båtbygger

Som du liker denne artikkelen?

Klikk på et trofé!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall anmeldelser: 8

Ingen anmeldelser ennå! Vær den første til å vurdere dette innlegget.

Vi beklager at du ikke likte innlegget!

La oss forbedre dette innlegget!

Hvordan kan vi forbedre dette innlegget?

(257 besøk)

3 Kommentarer

 • Keith Gordon

  Mitt personlige syn er at det er behov for strategisk planlegging fremover for klassen.
  Det var åpenbart (for de som har jobbet med globale organisasjoner) at så snart seilingen ble droppet fra Paralympics, ville vi ikke være tilbake.
  Det dekker ikke bedriftens behov. På det tidspunktet burde vi ha sett på fremtiden til Para Sailing og ikke ventet 6 år.
  Som en side tror jeg ikke seiling vil være i OL i 2032, igjen møter ikke IOC fremtid poliskalde behov.
  Para Sailing i 2.4 OD, har du lest WS future poliskald, sto det på nettsiden deres. Alle båter må være nøyaktig de samme og sannsynligvis leveres med produksjon, så jeg antar å glemme NOD.
  Vi må planlegge for fremtiden og prøve å ikke lage umiddelbare, ugjennomtenkte ideer. Vi jobber med WS Beslutning vil ta minst ett år.

 • Simon

  Som alltid har jeg tid til å lese og nyte Hasses ord og tanker. Mange i flåten har lært meg å seile en 2.4, bare Hasse har tatt seg tid til å dele sin betydelige kunnskap om båtdesign og hjelpe meg og mange andre med å forbedre båten vår. Du er en kreditt til flåten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Erforderliche Felder sind mit * merket