VM 2022 i multikriser

VM 2022 i multikriser
4
(8)

Det måtte utsettes to ganger pga Covid-19, verdensmesterskapet i vår klasse i Tampa Florida. Forrige uke fra 7. til 11. november ble det nesten blåst bort. To dager i starten og på slutten kunne seiles, delvis under harde vindforhold. To dager var på grunn av hurrican Nicole alle båter er surret til land og seiling er uaktuelt.

Det klima~~POS=TRUNC har nå også nådd 2.4mR seiling senest. Fordi nesten 2 måneder tidligere, hurrican Ian hadde allerede beitet regattaområdet og ødelagt store deler av Florida, noe som gjorde det vanskelig for venner ved Davis Islands Yacht Club å planlegge verdensmesterskapetgerå presentere ekte. Et hurraican som Nicole har ikke blitt sett så sent på året på flere tiår. Så sesongen for ødeleggende vind er betydelig lengregert. Samtidig seilte deltakerne i AntwerpCup i Europa i sommer-t-skjorter nesten samtidig.

Til klimakrisen kom verden over inflasjon og økonomisk krise, som hindret mange potensielle deltakere fra å starte i USA. Fem deltakere fra Europa deltokgeris, tre ut Finnland, en fra Storbritanniaitannie og en ut Itali. En Puerto Ricaners, to australiere og en koreaner, ellers utgjorde kanadiere og amerikanere feltet av totalt 39 startende.

Den tredje krisen er en selvlaget: For første gang ble det gjennomført en vurdering for båter med én design. Dermed striden om rollen til OD i vår målerklasse bensin igjen. Ifølge det amerikanske klasseforbundet konkurrerte mer enn 80 % OD-båter, et ganske utrolig antall sammenlignet med forholdene i Europa, som også er der de fleste båtene i verden holder til.

Samlet sett fortsatte selvfølgelig ekstraordinær sport å bli praktisert og vist. Dee Smith var den ubestridte verdensmesteren og droppet deretter – som tidligere annonsert – ut av klassen for å fortsette å seile andre steder. Megan Pescoe beviste igjen sine utmerkede seilegenskaper og ble nummer to, Marko Dahlberg ut Finnland ble nummer tre.

Sieger på rad fra venstre: Dee Smith (USA), Megan Pescoe (GBR), Marko Dahlberg (FIN), Antonio Squizzato (ITA), Jeff Linton (USA)

resultater i detalj.

Som du liker denne artikkelen?

Klikk på et trofé!

Gjennomsnittlig vurdering 4 / 5. Antall anmeldelser: 8

Ingen anmeldelser ennå! Vær den første til å vurdere dette innlegget.

Vi beklager at du ikke likte innlegget!

La oss forbedre dette innlegget!

Hvordan kan vi forbedre dette innlegget?

(103 besøk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Erforderliche Felder sind mit * merket