10 jaar Saar-LorLux Regatta – de recensie

By Redactie0 reacties
10 jaar Saar-LorLux Regatta – de recensie
5
(9)

Op de openingsavond van dit jaar Saar-Lor-Lux Tijdens de regatta hield Detlef de volgende toespraak:

Ik was erbij bij 8 regatta's, net als Wolfgang Grupe en Alexander Sadilek, die vandaag vermist wordt. Michael Jakobs nam actief deel aan alle 10 en Ulli Libor was er voor 9, of beter gezegd 10. Bij de eerste was hij erbij als toeschouwer om te kijken of hij in de klas zou komen. Dat werkte toen. Maar dat was slechts een van de positieve impulsen van de Saar-LorLux Regatta heeft in de afgelopen 10 jaar geproduceerd.

2013

10 jaar Saar-LorLux Regatta. Dit is een bijzonder jubileum. Weinig mensen weten het, maar de regatta begon in 2013. Het zou plaatsvinden in Mittersheim, Frain plaats daarvanfinde. Maar er waren te weinig meldingen, waardoor het moest worden afgelast.

2014

Maar in 2014 was het op de Bostalsee een enorm, onmiddellijk Europees succes. 16 deelnemers en de Duitsers waren met 6 starters in de minderheid tegenover 7 Nederlanders, 1 Belhebzucht, 1 Tsjechisch, 1 Luxemburger.

Vóór de eerste race raasde een enorme golf van regen en wind over het meer en verwoestte de starttoren, een gebeurtenis die in de daaropvolgende jaren vaker zou voorkomen.ger zou moeten gebeuren. De allereerste race in tien jaar werd gewonnen – door mij. Maar dat was het dan, want het was Matti's dag: Mathias Kortke, de toenmalige voorzitter van de Duitse Klassenvereniging, behaalde verschillende eerste plaatsen en stuurde Fred Imhoff zelfs van school Belgien, de meervoudig wereldkampioen vliegeren, behaalde de tweede plaats.

Aan het einde van mijn verslag over de regatta schreef ik: “Dank aan Michael Jakobs, die jarenlang onvermoeibaar heeft gewerkt om deze regatta in Zuidwest-Duitsland op te zetten en tot in de puntjes te organiseren!”

2015

In 2015 was het ontzettend koud, we moesten er ijs overheen schrapen Autos en schepen. Marianne Grupe maakte een prachtige foto van de datum die in de voorruit was gekrast.

Eberhard Bieberitz, genaamd Biber, wint met consistent zeilen aan de top met slechts één overwinning in een race, Steve Bullmore werd 2e, Ulli Libor, er voor het eerst, 3.

2016

Vanwege de kou werd de regatta van 2016 uitgesteld naar Pfingasten misplaatst. Maar toen kwam de koude Sophie. We hadden het weer ijskoud, maar het was in ieder geval lekker Norafnemen. Jan ten Hoeve uit Nederland wint voor Bieber en Ulli. De voorzitter van het deelstaatparlement in Saarland vatte het bij het uitreiken van de prijzen samen: “Dit lijkt mij een familiegebeuren.” Zo was het toen en zo is het vandaag!

2017

2017 wordt vooral herinnerd als een natuurlijk evenement: op de eerste dag blies er vóór de start een koele, vochtige wind die het verwarmde meer raakte. Metershoge Ne gevormdbelmuren boven het water dat met de wind over het meer dreef. Voor ons zeilers was dit bijna perfect, omdat je niet alleen de wind op het golvende water kon zien komen - maar helaas niet de clickers of de loefboei, dus we moesten wachten. Na Ulli hij had de voorgaande jaren met 3e plaatsen geoefend, hij is nu gestart seine winning streak van de komende jaren.

2018

In 2018 mocht Michael Jakobs het rapport schrijven voor de klassenvereniging. Het was vrij kort en bestond uit de aankondiging dat het catamaranpassagiersschip op het meer was gekapseisd, maar niemand van ons behalve wij en het was mooi weersweNegen races heb ik zonder vorst kunnen rijden. Ulli Libor domineerde het veld, zonder echte concurrentie. Michael, ik moet zeggen dat je absoluut beter bent in het organiseren van regatta's dan erover schrijven. Hoewel je laatste verslag over... French Open dit jaar was uitmuntend! Ghost Writer?

2019

In 2019 bleef het internationaal. Dirk Jan Broertjes uit Nederland werd 3e en schreef vrijwillig-onvrijwillig een schitterend rapport omdat hij heel graag het zeilbootkussen voor zijn grote boot wilde winnen.

Onze fraDe Franse vrienden Christophe en Christophe, Loic en Patrick waren er voor de eerste keer. Ulli onbetwist gewonnen.

2020

De regatta werd afgelast vanwege Corona.

2021

In 2021 moest de regatta vanwege Corona worden uitgesteld naar oktober. Er is geen rapport over. Ik was er niet en de website van de klassenvereniging - ik blijf liever beleefd en zwijg. Maar één ding is zeker: Ulli won opnieuw, dit keer voor Ben van Cauwenbergh.

2022

In 2022 hadden we allemaal weer. De eerste dag was het 1 graden. Op de tweede dag was er 's ochtends aanhoudend regen zonder wind, en 's middags stortregens en wind tot 28 kn. Op de derde dag dreef de startende wolkenkrabber weer weg, ook al stond er nauwelijks wind. Ben van Cauwenbergh was de superieure jijger onder al deze omstandigheden.

2023

Vorig jaar heeft de Saar-Lor-Lux-Regatta de tweede in European Circuit. Kortom, deelname aan de European Circuit de consistente voortzetting van de internationaliteit van deze regatta vanaf het begin. Opnieuw kwam ruim de helft van de matrozen uit het buitenland. Uitdagend zeilen vond plaats in 10 races met verschillende windsnelheden. Dat weten we van veel regatta's. Maar het feit dat het ondersteunende programma voor vriendschappelijke cohesie ook een kernonderdeel van ons evenement vormt, is nieuw Circuit. Welkomstavond met muzikaal optreden van elke deelnemer, ontbijt, bier en snack, dagespreizen etc. maakten de regatta tot een onvergetelijke ervaring. En de winnaar is Urs Infanger, die vorig jaar sowieso moeilijk te verslaan was.

2024

En dit jaar? Wij kennen jouger nog niet. Maar we weten het: 28 starters is een record. Bijna de helft daarvan komt uit het buitenland.

Steffi en Michael Jakobs, nu ondersteund door Manuela en Ulli Libor heeft, net als de afgelopen 9 jaar, opnieuw met grote inzet een regatta samengesteld die niets te wensen overlaat, noch op het water, noch op het land.

We zullen aan het einde opnieuw genoten hebben van een aantal geweldige races
Dinsdag staan ​​er weer een paar kilootjes op de weegschaal.
En opnieuw zullen we genoten hebben van de vriendschap tussen de Europese 2.4mR-zeilers.

Bedankt voor uw geduld, veel plezier en succes!

Detlef Müller-Böling, GER 99

Terwijl je geniet van dit artikel?

Klik op een trofee!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen: 9

Nog geen beoordelingen! Beoordeel als eerste dit bericht.

Het spijt ons dat je de post niet leuk vond!

Laten we dit bericht verbeteren!

Hoe kunnen we dit bericht verbeteren?

(64 bezoeken)

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert