Maandelijkse brief – maart 2023 door Hasse Malmsten

By Redactie3 reacties
Maandelijkse brief – maart 2023 door Hasse Malmsten
5
(8)

Sociaal leven is het beste

Als een van de leden van de 2.4-gemeenschap die al het langst in de geschiedenis van de 2.4mR-klasse bestaat, heb ik de plannen voor de Norlin Mk III van Peter Norlin in 1987 – Er is mij gevraagd een bijdrage te leveren met een maandelijkse brief. Degenen onder jullie die al een paar jaar bestaan, zijn misschien door de jaren heen mijn opmerkingen tegengekomen en weten dat ik een uitgesproken mening heb. Ik zal hier proberen de 2.4mR-klasse te bekijken vanuit misschien een andere invalshoek dan normaal.

Frustrerend genoeg ben ik me bewust van verschillende belangen die tegenstrijdig zijn en het potentieel en de groeimogelijkheden in de 2.4mR-klasse verminderen sinds ik eind jaren tachtig in de klasse kwam.

Als je ernaar kijkt in de achteruitkijkspiegel, lijkt het erop dat de conflictlijn in onze gemeenschap niet veel verschilt van de conflictlijnen in de samenleving als een gat. Eigenbelang staat tegenover het algemeen belang.

Er zijn een aantal verschillende interesses in onze klas te onderscheiden. Bouwers/ontwerpers interesse in monopolrijzen, zeilers die hun eigen carrièrepad promoten, nieuwe ontwerpers/bouwers die op zoek zijn naar een markt voor hun pogingen om te concurreren en ik heb er zeker nog een paar gemist.

Door de hierboven beschreven omstandigheden heeft dat ongetwijfeld zowel het groeipotentieel als het verkleinde potentieel verminderdned leden het gevoel deel uit te maken van een bloeiende, gelukkige gemeenschap Ik wil graag de opvatting promoten dat de belangrijkste factor die een groep uit vrije wil bijeenbrengt, het vermogen van de leden is om het algemeen belang boven eigenbelang te stellen.

Hoe promoot je dan het algemeen belang, vraag je je misschien af. Ik zal proberen enkele doorslaggevende factoren aan te wijzen waar iedereen evenveel baat bij heeft.

 • Voorspelbaarheid
  Om zowel emotioneel als economisch te investerenicaAlleen in de klas moet men weten welke regels in de nabije toekomst van toepassing zullen zijn en welke visie de gemeenschap leidt, in welke richting ze beweegt.
 • Eerlijk spel
  Het leiderschap van de organisatie moet het goede voorbeeld geven en altijd volledig transparant handelen zonder speciale belangen te bevoordelen ten koste van anderen en de sociale aspecten van het deel uitmaken van de gemeenschap benadrukken.
 • Democratisering
  Door gebruik te maken van wagenparkorganisatie kunt u leden directer betrekken bij de besluitvorming en zo de identiteit vergrotenicamet onze klas. Daar zijn enkele goede voorbeelden van waar we van kunnen leren, de Star-klasse is hierin prominent aanwezig. Deel uitmaken van de 2.4mR-klasse kan en moet meer zijn dan alleen een boot kopen die zich aan de klassenregels houdt en races proberen te winnen.
 • Open klassenregel
  De betekenis van de open klasse-regel kan worden geïnterpreteerd als een invitaom deel te nemen aan de gemeenschappelijke zoektocht en aan vriendschappelijke competitie om stap voor stap het 2.4mR-jacht te ontwikkelen, zowel om de toegankelijkheid als de prestaties te maximaliseren en zo de aantrekkingskracht op alle soorten zeilers te vergroten.

I belIk ben van mening dat het een grote stap voorwaarts en weg van conflicten zou zijn als de leiding in dialoog met de leden een document zou kunnen opstellen in de geest van deze regels. Een gemeenschappelijke visie waar iedereen het over eens is irrespvan persoonlijke vooroordelen die de nadruk leggen op wat ons verenigt, niet op wat ons scheidt.

haat Malmsten, SWE 112
Botenbouwer

Terwijl je geniet van dit artikel?

Klik op een trofee!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen: 8

Nog geen beoordelingen! Beoordeel als eerste dit bericht.

Het spijt ons dat je de post niet leuk vond!

Laten we dit bericht verbeteren!

Hoe kunnen we dit bericht verbeteren?

(257 bezoeken)

3 reacties

 • Keith Gordon

  Mijn persoonlijke mening is met de behoefte aan strategische planning voor de klas.
  Het was duidelijk (voor degenen die met wereldwijde organisaties hebben gewerkt) dat zodra het zeilen van de Paralympics werd geschrapt, we niet meer terug zouden komen.
  Het voldoet niet aan de behoefte van het bedrijfsleven. Op dat moment hadden we naar de toekomst van Para Sailing moeten kijken en niet 6 jaar moeten wachten.
  Even terzijde, ik denk niet dat zeilen in 2032 op de Olympische Spelen zal zijn, voldoet opnieuw niet aan de IOC-toekomst polijzige behoeften.
  Para Sailing in the 2.4 OD, heb je WS future gelezen polijzig, het stond op hun website. Alle boten moeten exact hetzelfde zijn en waarschijnlijk door de fabrikant worden geleverd, dus ik denk dat ik de NOD vergeet.
  We moeten plannen maken voor de toekomst en proberen geen instant, ondoordachte ideeën te maken. Wij werken met WS besluit duurt minimaal een jaar.

 • Simon

  Zoals altijd heb ik tijd om te lezen en te genieten van de woorden en gedachten van Hasse. Velen in de vloot hebben me geleerd hoe ik een 2.4 moet besturen, alleen Hasse heeft de tijd genomen om zijn aanzienlijke kennis van bootontwerp te delen en mij en vele anderen te helpen onze boot te verbeteren. Je bent een aanwinst voor de vloot.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met * markiert