Månedsbrev – marts 2023 af Hasse Malmsten

Månedsbrev – marts 2023 af Hasse Malmsten
5
(8)

Socialt liv er det bedste

Som et af medlemmerne af 2.4-fællesskabet, der har eksisteret i længst tid i 2.4mR-klassens historie – bestilte jeg planerne for Norlin Mk III fra Peter Norlin i 1987 – jeg er blevet bedt om at bidrage med et månedligt brev. De af jer, der har eksisteret i et par år, er måske stødt på mine kommentarer gennem årene og ved, at jeg har nogle stærke meninger. Jeg vil her prøve at se 2.4mR-klassen fra måske nogle andre vinkler end de sædvanlige.

Frustrerende nok har jeg været opmærksom på forskellige interesser, der modstrider og formindsker potentialet og mulighederne for vækst i 2.4mR-klassen, lige siden jeg kom ind i klassen i slutningen af ​​firserne.

Ser man på det i bakspejlet ser det ud til, at konfliktlinjen i vores samfund ikke adskiller sig meget fra konfliktlinjerne i samfundet som et hul. Egeninteresse står imod almenvellet.

En række forskellige interesser i vores klasse kan identificeres. Bygherrer/designere interesserer sig for monopolizing, sejlere, der promoverer deres egen karrierevej, nye designere/byggere, der leder efter et marked for deres forsøg på at konkurrere, og jeg har helt sikkert savnet nogle andre.

På grund af de ovenfor beskrevne forhold, der uden tvivl har formindsket potentialet for vækst såvel som mindrened medlemmers følelse af at være en del af et blomstrende lykkeligt fællesskab Jeg vil gerne fremme det synspunkt, at den vigtigste faktor, der binder enhver gruppe samlet af fri vilje sammen, er dens medlemmers evne til at sætte almenvellet før egeninteresse.

Hvordan fremmer du det fælles bedste, kan du spørge. Jeg vil forsøge at pege på nogle afgørende faktorer, som gavner alle lige meget.

 • Forudsigelighed
  For at investere både følelsesmæssigt og økonomiskicaI klassen skal man vide, hvilke regler der vil gælde i en overskuelig fremtid, og hvilken vision der leder fællesskabet, i hvilken retning det bevæger sig.
 • Fair Play
  Organisationens ledelse skal gå foran med et godt eksempel og altid handle med fuld gennemsigtighed uden at favorisere nogen særlige interesser på bekostning af andre og fremhæve de sociale aspekter ved at være en del af fællesskabet.
 • demokratisering
  Ved at bruge flådeorganisation kan du inddrage medlemmerne mere direkte i beslutningstagningen og dermed øge identitetenicamed vores klasse. Det er der nogle gode eksempler på, som vi kan lære af, Star-klassen er fremtrædende i denne henseende. At være en del af 2.4mR-klassen kan og bør være mere end blot at købe en båd, der overholder klassens regler og søge at vinde kapsejladser.
 • Åben klasse regel
  Betydningen af ​​åben klassereglen kan fortolkes som en invitation at deltage i den fælles søgen og i venskabelig konkurrence om trin for trin at udvikle 2.4mR-yachten både for at maksimere tilgængelighed og ydeevne og dermed øge dens tiltrækning til alle slags sejlere.

I belmener, at det ville være et stort skridt fremad og væk fra konflikter, hvis ledelsen i dialog med medlemmerne kunne udarbejde et dokument i disse linjers ånd. En fælles vision kan alle blive enige om irrespeektiv af personlige skævheder, der understreger det, der forener os, ikke det, der skiller.

hader Malmsten, SWE 112
Bådebygger

Mens du nyder denne artikel?

Klik på et trofæ!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5 stemmer indtil videre 8

Ingen anmeldelser endnu! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Vi beklager, at du ikke kunne lide indlægget!

Lad os forbedre dette indlæg!

Hvordan kan vi forbedre dette indlæg?

(184 besøg)

3 Kommentarer

 • Keith Gordon

  Min personlige holdning er, at der er behov for fremadrettet strategisk planlægning for klassen.
  Det var indlysende (for dem, der har arbejdet med globale organisationer), at så snart sejladsen blev droppet fra de paralympiske lege, ville vi ikke være tilbage.
  Det opfylder ikke virksomhedens behov. På det tidspunkt skulle vi have set på fremtiden for Para Sailing og ikke vente 6 år.
  Som en sidebemærkning tror jeg ikke sejlads vil være i OL i 2032, igen opfylder ikke IOC fremtid poliskolde behov.
  Para Sailing i 2.4 OD, har du læst WS future poliskold, stod det på deres hjemmeside. Alle både skal være nøjagtig ens og sandsynligvis være fremstillet, så mit gæt glemmer NOD.
  Vi er nødt til at planlægge for fremtiden, og forsøge ikke at skabe øjeblikkelige, ugennemtænkte ideer. Vi arbejder med WS beslutning vil tage mindst et år.

 • Simon

  Som altid har jeg tid til at læse og nyde Hasses ord og tanker. Mange i flåden har lært mig at sejle en 2.4, kun Hasse har taget sig tid til at dele sin betydelige båddesign viden og hjælpe mig og mange andre med at forbedre vores båd. Du er en kredit til flåden.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med * markeret